Personalmöten:

19/4 13-14
3/5 13-14
16/5 13-14

Observera att receptionen och foderbutiken är stängd under mötestiderna.

Ändrade öppettider:

30/4 8-16
1/5 STÄNGT 1:a Maj
9/5 8-16
10/5 STÄNGT Kristihimmelsfärd
6/6 STÄNGT Nationaldagen
21/6 8-16
22/6 STÄNGT Midsommarafton

ORDINARIE ÖPPETTIDER:

Måndag 8 - 20
Tisdag 8 - 20
Onsdag 8 - 20
Torsdag 8 - 20
Fredag 8 - 16
Lördag & Söndag Stängt

Kl 12-13 & 17-18 är endast reception och foderbutik öppen

Välkommen till Kolartorp
Hermanstorpsvägen 4 i Handen
08-741 27 00
Fax: 08-777 37 90

Vid icke-akuta fall avråder vi dig från att ringa för tidsbokning måndag förmiddag. Då kan det vara svårt att komma fram på grund av hög belastning på telefonerna.

Avmaskning

Från 1 januari 2012: Inga krav på avmaskning
mot dvärgbandmask om du inte åker till Norge,
Finland, Storbritannien, Irland eller Malta

Vi rekommenderar starkt att du fortfarande avmaskar ditt djur mot dvärgbandmask om ni är ute och reser, speciellt nu då det finns bekräftade fall i Sverige.
Bara för att kraven har försvunnit betyder inte detta att risken för smitta är mindre, däremot är det lättare för dig som ägare då inget veterinärbesök är nödvändigt.
Ta för vana att avmaska mot dvärgbandmask 1-5 dagar före hemresa. Preparat för detta är receptfritt i Sverige. Tänk på att det inte är hunden som tar skada av dvärgbandmasken. Masken gör oss människor sjuka, ger permanenta skador på inre organ samt kan leda till döden.
Avmaska och bidra till ett fortsatt friskt Sverige

För att förebygga andra invärtesparasiter, såsom hjärt- och lungmask, krävs ett recept från din veterinär, vilket du lätt kan få vid ett besök på kliniken. Det här är främst aktuellt om ni ska besöka Sydeuropa.

Regler för avmaskning vid resa till Finland, Storbritannien, Irland, Malta samt Norge.
Hundar som ska följa med till något av ovanstående länder ska avmaskas mot rävens dvärgbandmask 1-5 dagar (24-120 timmar) innan avresa.
Avmaskningen ska ske hos en veterinär som fyller i detta i passet. Avmaskningsmedlet kan du dock köpa själv på apoteket.
Droncit tar bandmask och rävens dvärgbandmask och är därför att föredra framför Milbemax och Drontal som även tar spolmask.
Man bör inte avmaska med ett bredare avmaskningsmedel än man verkligen behöver då risken för resistensutveckling är någon vi jobbar mot.
Skulle avmaskningen vara gjord mindre än 24 timmar innan du kommer till gränsen får du inte komma in i landet förrän tiden har uppnåtts.

Regler för dig som pendlar över gränsen till Finland och Norge med din hund
Du behöver inte avmaska varje gång du ska över gränsen. Istället används den så kallade 28-dygnsregeln vilket betyder att du avmaskar kontinuerligt var 28:e dag. Pendlingen inleds med att hunden före resan avmaskas två gånger med högst 28 dagars mellanrum. Veterinären ska tydligt skriva i passet att avmaskning sker enligt denna regel. Efter detta avmaskas hunden kontinuerligt var 28:e dag tills den inte längre ska föras med över gränsen till Finland eller Norge.

Läs mer på finska Livsmedelssäkerhetsverkets hemsida. Klicka här.
Eller på norska Mattilsynets hemsida. Klicka här.