Personalmöten:

19/4 13-14
3/5 13-14
16/5 13-14

Observera att receptionen och foderbutiken är stängd under mötestiderna.

Ändrade öppettider:

30/4 8-16
1/5 STÄNGT 1:a Maj
9/5 8-16
10/5 STÄNGT Kristihimmelsfärd
6/6 STÄNGT Nationaldagen
21/6 8-16
22/6 STÄNGT Midsommarafton

ORDINARIE ÖPPETTIDER:

Måndag 8 - 20
Tisdag 8 - 20
Onsdag 8 - 20
Torsdag 8 - 20
Fredag 8 - 16
Lördag & Söndag Stängt

Kl 12-13 & 17-18 är endast reception och foderbutik öppen

Välkommen till Kolartorp
Hermanstorpsvägen 4 i Handen
08-741 27 00
Fax: 08-777 37 90

Vid icke-akuta fall avråder vi dig från att ringa för tidsbokning måndag förmiddag. Då kan det vara svårt att komma fram på grund av hög belastning på telefonerna.

Ett tungt beslut


Som djurägare har vi förmånen att kunna fatta ett beslut som gör att vårt djur slipper onödigt lidande under den sista och ofta plågsamma tiden. Det är oerhört tungt för oss, även om beslutet är av kärlek till vår vän och familjemedlem. Vi i personalen vet att det är ett tungt beslut att ta och när dagen kommer då ni måste säga farväl finns vi här för att underlätta.

När ni kommer till kliniken behöver ni anmäla er i receptionen så att vi vet att ni har anlänt och så att vi kan hjälpa er så snart som möjligt. Normalt sett sköts betalningen innan ni kommer in på rummet. Då kan ni åka hem direkt efter avskedet och slipper att stå i receptionen efteråt. Många väljer därefter att sitta utanför eller i bilen med sitt djur i väntan på att få komma in på rummet. Säg bara till var ni sitter så att vi snabbt kan hitta er.

Vid betalningen bestämmer ni hur ni vill att vi gör med kroppen efteråt. Detta kan därför vara bra att fundera över innan ni kommer till oss. Alternativen är normal kremering, separat kremering eller att ta med kroppen hem.

Vi har valt att samarbeta med Mälardalens Smådjurkrematorium, ett företag som vi känner väl och som vi vet hanterar alla djur med den vördnad och respekt som vi kräver.

Om det är möjligt får ni komma in på ett rum som är avsett för detta ändamål. Rummet har en separat in- och utgång samt en hundbädd. Är det rummet upptaget gör vi det bästa av situationen genom att gå in på ett mer avskilt undersökningsrum där ni ändå kan få vara ifred.

Får jag närvara?
Man får självklart närvara och vi brukar rekommendera att någon är med då djuret oftast är mycket lugnare med stödet av sin ägare. Vissa väljer att enbart vara med tills djuret blivit trött på sin lugnande spruta om man tycker att det blir för jobbigt. Det finns olika alternativ och för oss är det viktigt att du som djurägare känner vårt stöd i hur du väljer att göra.

Viktigt
Är det inte ägaren som kommer in med djuret krävs en fullmakt som ombudet kan visa upp.

Observera att vi inte meddelar till exempel Kennelklubben, kattklubbar eller försäkringsbolag att djuret har avlidit. Detta gör ni själva genom att kontakta dem via telefon.